2017. június 28., szerda

~ Sudeki ~

Név: Sudeki

Műfaj: RPG
Single-player

Megjelenés: 2004

Kiadó: Zoo Digital Group

Fejlesztő: Climax Studios

Platform: Xbox, PC











Háttértörténet
Hajdan a világmindenséget egy csúf, velejéig romlott isten kettészakította, mivel önző típus lévén magának akart belőle egy szegletet, ami csak az övé, ezt a Tetsu - jó - sem nézte tétlenül, rögtön kinevezett négy hőst akik, ráruházott hatalmuknál fogva jobb belátásra bírták a gonosz istenséget, Heigou-t. Aztán újra béke lett, teltek-múltak az évszázadok, mígnem Heigou úgy gondolta elég a számkivetettségből, ideje újra megmutatni a világnak, hogy mire képes. Ennek első jeleként pokoli bestiákat – Aklorianokat – zúdít a birodalomra. A veszélyre újra felkapja a fejét Tetsu és ismét kinevez négy hőst, akiknek feladata - hasonlóan elődeikhez – ismét csak a Rossz megfékezése lesz.

Illumina világa kellően magával ragadó, feltérképezése jó pár órát el fog venni az életünkből.


KarakterekEgyszerre csak egy karakterrel játszhatunk. 
Az intro-ban megismerhetjük hőseinket. Ailish a hercegnő, Tal a harcos, Buki a félig ember félig macska harcos-csajszi. Elco a tudós. Ők fogják megmenteni Sudeki világát a gonosztól. Könnyűnek tűnik, nem igaz? 


Ailish: A királynő lánya, királyi sarj. Mágus.
Speciális képessége:  meglátja a rejtett dolgokat is a pályákon.

Tal: Ő a fővárosi hadsereg kapitányának a fia, ami csak később derül ki természetesen. A Történet elején ezt észre se vesszük hiszen meglehetősen szigorúan bánik a fiával. Tal erőssége az erejében és a kardjában van.
Speciális képessége: nagy erejében rejlik, ő lesz az, akivel ládákat tudunk majd húzogatni és tologatni.

Buki: A félig ember félig macska harcos. A teste kecsessége és rugalmassága  és az arca is egy macskához hasonlít. 
 Speciális képesség: vaskarmaival a falra tud mászni.

Elco: Tudós, aki meglehetősen erős hi-tech fegyverekkel és skillekkel van felruházva. Egy baleset során elvesztette a bal karját, de ettől sem csökkent a kötelességtudata és a hazaszeretete, minden erejét és tudását a tudománynak és a kísérletezésnek szenteli. 
Speciális képessége:repülni tud a hátára erősített rakétával - amit a mindig közelben lévő kristályokkal tudunk feltölteni - 
A főváros vezetőtudósa kifejlesztett egy négy toronyból álló védelmi rendszert, ami képes bármilyen gonoszt a pokol fenekére küldeni. Azt egyetlen gond az egésszel az, hogy a rendszer még prototípus és nem lehet pontosan tudni, hogy hogyan működik, biztonságos-e. Ezenkívül mind a négy toronyba négy különböző fajta kristályra van szükség, ami természetesen a világ 4 különböző pontján helyezkedik el. 

A mi feladatunk pedig, hogy ezt a négy kristályt megszerezzük. 


Minden karakter fejlődik, tapasztalati pontokat kap(exp), amik nem csak harccal szerezhetők meg, hanem különböző küldetések és feladatok teljesítésével is. Minden szintlépés után kapunk egy pontot, amit vagy az alap képességeink növelésére fordíthatunk, vagy pedig megtanulhatunk egy új skill-t.


A játékmenet  legkimagaslóbb pozitívuma maga a harcrendszer. Vagy külső, vagy belső nézetből  vívjuk meg. Első ránézésre monotonnak tűnhet a folyamatos ütlegelés és előremenés, mindaddig, amíg rá nem jövünk arra, hogy mennyire kiforrott szisztémára is találtunk rá. Lassul az idő, amíg kiválasztjuk a nekünk tetsző mágiát, vagy harci fortélyokat, esetleg magunkba önthetünk egy-egy üvegcse gyógyitalt. Minden szereplőnek megvan a saját taktikája az ellenfelekkel való összezördülés során.
Egy 1 éves Xbox verzió átirata lévén a grafika nem a legszebb. De az effektek, varázslások gyönyörűek. A szinkron hangok nem a legjobbak. A háttérzene nekem teljesen elnyerte a tetszésemet. Egy-egy helyszínhez tökéletesen illő darabok. A boss-fight-okon kívül belefuthatunk kisebb-nagyobb logikai feladványokba.


És egy kis kedvcsináló:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése