2017. május 24., szerda

Amikor egy moly túlvállalja magát

Túlvállaltam magam.


Biztos veletek is előfordult már, hogy célt tűztetek ki magatok elé, és mindenképp teljesíteni akartátok. De mi van akkor, ha ezek a célok könyvek elolvasásáról szólnak?
Minél többet, megadott időn belül. Talán már kötelező olvasmány szaga is lehet, így végképp elmehet a kedvetek az egésztől. Mert ugyan ki szereti a kötelező szót? Na, ugye.... 
Számomra az olvasás arról szól, hogy eltudjak menekülni a valóvilágból, és belecsöppeni valami másba, ahol akár páncélt öltve küzdök meg az orkokkal, és másféle szörnyekkel. Vagy épp egy bálon tetszelgek a hercegnek, új ismertségre teszek szert. Vagy esetleg bajbajutottakon segítek. Vagy  más városokba látogatok el, esetleg más nemzetet ismerek meg, és még a nyelvüket is beszélem. Vagy egyszerűen csak a háttérből figyelem a cselekményeket, és próbálok  súgni a lapok közé bújt szereplőknek.  Ugye milyen jól hangzik ez az egész?  Egyszerűen kikapcsol és minden bú-bajt elfelejtek.








De ássunk egy kicsit mélyebbre. Létezik egy oldal, ahol a könyvmolyok egymás között beszélhetik meg az élményeiket, csalódásukat. Ajánlhatnak a másiknak. Új könyveket fedezhetnek fel, megoszthatják a véleményeiket. Ám van egy másik része is az oldalnak; a kihívások. Amikor megadott időn belül kell elolvasnod egy adott könyvet. Több száz, sőt több ezer van belőle, és a legtöbbje könnyen teljesíthető, de mi van akkor, ha túl sokat vállalsz? és sorra bukod el őket. Aztán végül a kedved elmegy az egésztől. És most talán azt várjátok, hogy van-e valami trükk, de nincs.. legalábbis én még nem találtam. 

De ne keseredjetek el! Ez még nem a világvége!


Kihívások, amiket mindenképp teljesíteni akarok:
És még közel sem vagyunk a végénél,.

Ti mennyire vállaltátok túl magatokat?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése